• Početna>
  • Vesti>

Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

Apelacioni sud u Prištini odbio je kao neosnovane žalbe branilaca za odbacivanje optužnice i osporavanje dokaza za okrivljene N. S, M. R, S. A, D. M. i R. B. u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Prema saopštenju Apelacionog suda, potvrđena je presuda Osnovnog suda u Prištini od drugog marta, i taj krivični slučaj će se nastaviti po pravilima krivičnog postupka.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na: “učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe”, “Teško ubistvo”, “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” i “Neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja”.

“Tročlano veće Posebnog odeljenja Apelacionog suda utvrdilo je da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je odbio zahteve branilaca da se optužnica odbaci i da se dokazi ospore kao neosnovani”, navodi se još u odluci.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta Građanske iniicijative Sloboda, demokratija, pravda, koju je osnovao i vodio je sve do ubistva.

Suđenje nije odmaklo od čitanja optužnice, ponovljenih i nekoliko navrata.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još