• Početna>
  • Vesti>

Preti urušavanje kuće porodice Miljković u Lipljanu, zbog kopanja temelja za izgradnju stambene zgrade

Firma u vlasništvu Albanca “26. Maj” započela je izgradnju stambene zgrade u Lipljanu pored porodične kuće Miljkovića, saopštila je porodica Miljković.

Oni tvrde da ih o tome nisu obavestili, te da nije izvršeni ni obezbeđenje radova, niti im je pokazana bilo kakva dokumentacija izdata od nadležnih organa.

“Započeli su sa kopanjem temelja u dubini više od 4 metra. Budući da je porodična kuća i okućnica blizu međe i iskopanog temelja sve preti da se uruši” navodi Momčilo Miljković.

“Mi smo sinoć primetili da su neki radovi preduzeti, kada sam video da je kop na pola metra od moje kuće ostao sam u čudu. Ni o čemu nas nisu obavestili, niti istakli tablu da su radovi u toku. Naša kuća će se srušiti siguran sam u to, plašim se da ako se sruši neko ne bude u kući. Mi ovde živimo u šestočlanom domaćinstvu, sinoć smo o svemu obavestili policiju ali oni nisu preduzeli ništa” navodi Nenad Miljković, član domaćinstva.

Ističu da je ovo još jedan vid represije nad srpskim stanovništvom.

“Budući da smo manjina nas ništa ne pitaju. Mi ćemo se obratiti svim nadležnim institucijama, jer ja drugu kuću osim ove nemam, ako mi se ona sruši zarad neke zgrade ja mogu samo da se iselim odavde, a to nisam uradio ni 1999” ističe Nenad Miljković i traži hitnu reakciju nadležnih organa.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Nenad Miljković

Comments

Pročitaj još