• Početna>
  • Vesti>

Festival predstava za decu i mlade „Mali Joakim“ počinje sutra u Gračanici

Predstavom prištinskog Narodnog pozorišta „Sirano“ sutra u Gračanici počeće trinaesti po redu festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“ i trajaće do 16. maja, saopštili su iz Doma kulture „Gračanica“.

Najmlađa publika na Kosovu i Metohiji imaće jedinstvenu priliku da odgleda sedam najboljih predstava za decu teatara koji su članovi Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ po izboru ovogodišnjeg selektora festivala mr Spasoja Ž. Milovanovića, poručuju.

Na repertoaru će se zatim 11-og maja naći predstava „Goli Kralj“, Pozorište za decu Kragujevac, u sredu, 12. maja „Čarobnjak iz OZ-a“ – Pozorište „Bora Stanković“  Vranje, predstava „Palčica“ niškog Pozorište lutaka 13. maja, za 14. maj planiranja je predstva „Srebrni car“ – Puls teatar Lazarevac, dan kasnije 15. maja predstava Kruševačkog pozorišta „Mačak otišao u hajduke“, zatim poslednjeg dana festivala -16. maja u čast nagrađenih – „Tri praseta“, Kruševačko pozorište.

Sve predstave biće odigrane na velikoj sceni Doma kulture „Gračanica“ u 13 časova.

Iz Doma kulture „Gračanica“ napominju da će u skladu sa preporukama za suzbijanje zarazne bolesti kovid- 19, predstave  biti odigrane sa ograničenim brojem publike.

Ulaz je besplatan.

Organizatori ovog Festivala su Dom kulture „Gračanica“, Narodno pozorište Priština i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još