• Početna>
  • Vesti>

Nedeljko Spasojević prebačen u zatvor u Severnoj Mitrovici

Posle skoro 30 meseci od hapšenja Nedeljko Spasojević, koga Specijalni sud u Prištini tereti da je učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića, danas je prebačen iz pritvornog centra u Gnjilanu u Severnu Mitrovicu potvrdila je za Kosovo onlajn njegova supruga Jelena Spasojević.

Kako je izjavila, nju je danas kontaktirao zatvorski službenik koji joj je saopštio da se Nedeljko nalazi u zatvoru u Severnoj Mitrovici.

“Mi juče i danas slavimo slavu i zahvalni smo Bogu što je nakon dve i po godine opet u Severnoj Mitrovici, kad već nije među nama na slobodi onda bar neka nam je bliže dok pravda ne pobedi i Nedeljko ponovo bude sa nama”, rekla je Jelena.

Spasojevića optužnica tereti da je službenim autom kosovske policije prevezao atentatore do vozila marke Opel Astra, iz kog je kasnije pucano na Olivera Ivanovića.

On je u novembru uhapšen u Severnoj Mitrovici i od tada se u pritvoru nalazio u Podujevu i Gnjilanu , odakle je prebačen u Severnu Mitrovicu.

Specijalno tužilaštvo Kosova je početkom decembra 2019. podiglo prvu optužnicu protiv šestoro Srba koji su optuženi za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića. Nakon toga održano je samo jedno pripremno ročište.

Odlukom Apelacionog suda u Prištini u septembru 2020, optužnica u predmetu ubistva Olivera Ivanovića vraćena je Tužilaštvu na ispravku, a nakon ispravke je u novembru podignuta treća verzija optužnice po kojoj bi trebalo uskoro da počne suđenje optuženima.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u atentatu 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još