• Početna>
  • Vesti>

Abdidžiku: Kurti će pregovarati sa Vučićem, ispostavilo se da mu je dijalog prvi prioritet

Lider DSK Ljumir Abdidžiku rekao je da će kao opoziciona stranka tražiti od premijera Aljbina Kurtija da izvrši svoju ustavnu ulogu u vezi sa pitanjem dijaloga Beograda i Prištine, prenosi Reporteri.

Prema njegovim rečima pregovori Beograda i Prištine nemaju alternativu i ističe da u politici nije mesto onima koji hoće da slušaju aplauze već da donose teške odluke.

„Aljbin Kurti ima ustavnu obavezu po pitanju dijaloga i tu nema drugog rešenja ni alternative. Premijer ne može da kaže da mu je dijalog peti ili šesti prioritet, jer se ispostavilo da je to prvi prioritet, čak i ispred pandemije. Nismo u politici zbog aplauza. Politika se odnosi na donošenje teških odluka u interesu zemlje”, kaže Abdidžiku.

On ističe da će Aljbin Kurti sesti za pregovarački sto sa Aleksandrom Vučićem i da američka administracija neće nametati svoja rešenja.

“Kurti će biti za pregovaračkim stolom sa Aleksandrom Vučićem da brani interese Kosova pred protivnikom nezavisnosti Kosova. Ja ne mogu da govorim u ime američke administracije ali znam da ne nameće rešenja koja nisu u potpunosti u skladu s političkom voljom Kosova”, ističe lider DSK.

Abdidžiku je naglasio i da će DSK “kao opoziciona stranka tražiti od premijera da izvrši svoju ustavnu ulogu”.

“Ako postoji dobro rešenje za Kosovo, uveren sam da će ga podržati sve albanske političke stranke, u okviru dijaloga u parlamentu, za šta su nas birali građani Kosova“, navodi Abdidžiku.

Izvor: Reporteri, Kosovo Online

Comments

Pročitaj još