Napadnut Srbin u Velikoj Hoči

Meštanin Velike Hoče Miroslav Lukić napadnut je sinoć oko devet sati od strane trojice Albanaca, koji su ga prvo verbalno vređali, a potom ga i fizički napali. On je zadobio prelom nosa i nalazi se na bolničkoj opservaciji.

Žitelji Velike Hoče i Orahovca mesecima su na meti lokalnih Albanaca koji na njihova imanja puštaju stoku i tako im uništavaju poljoprivredne zasade.

Napadnuti Lukić u više navrata je skretao pažnju policiji na ovaj problem, ali se on ponavljao. Umesto da se problem reši, on je eskalirao u još veći incident, a Lukić je napadnut samo zato što je problem prijavljivao.

O slučaju je obaveštena policija, a napadač je priveden.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje adekvatnu kaznu za ovaj težak fizički napad na Miroslava Lukića, ali i hitnu reakciju policije na zaštiti imovine srpskih porodica u ovom delu Kosova i Metohije, kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

Na ovaj način njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak na području Velike Hoče i Orahovca i šalje poruka da na svojim ognjištima nisu dobrodošli. Zbog toga se ovaj problem mora najozbiljnije shvatiti i osigurati se bezbednost srpskim porodicama u ovom delu Kosova i Metohije.

Izvor RKM/Saoptenje

Comments

Pročitaj još