• Početna>
  • Vesti>

Antonijević: Broj zaraženih u padu, apelujem da još malo budemo disciplinovani

DEpidemijska situacija u srpskim sredinama na KiM bolja je u odnosu na prethodni period, ali i dalje ozbiljna i zahteva poštovanje zdravstvenih preporuka. Pred nama su vaskršnji praznici, ali ostaje apel struke da svi budemo disciplinovani i uzdržani, da ih provedemo u krugu porodice, kako bismo svi zajedno doprineli što bržem prevazilaženju situacije sa pandemijom.

Broj zaraženih je u padu i očekuje se da će se brojke i dalje smanjivati, rekao je za Radio Kontakt Plus epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

Preporuka struke za predstojeće vaskršnje praznike je da građani ipak budu uzdržani i disciplinovani kao do sada.

“Da u krugu svoje porodice, onako kako izvorno i treba, proslavimo sve praznike. Situacija jeste bolja i brojke nam govore da ćemo se uskoro vratiti normalnom životu, ali još uvek nije vreme za slavlja i okupljanja, još uvek su preporuke da toga ne bude, i ako bude, u što manjem broju.  Jer situacija je i dalje jako ozbiljna, uprkos tome što ide u dobrom smeru, ne bih želeo da to sad pokvarimo nekim neodgovornim ponašanjem. Iako znam da  svima teško da to svi prihvatimo, nažalost situacija je takva da su preporuke i apel zdravstvenih radnika da se još malo uzržimo od svega, da budemo disciplinovani i odgovorni do kraja, jer jako smo blizu situacije kada će sve ovo biti iza nas”, poručio je Antonijević. 

Izvor: RKM, Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još