• Početna>
  • Vesti>

Potpisan ugovor za izradu centralne baze podataka o raseljenima i povratnicima

Potpisivanjem ugovora, danas je Ministarstvo za zajednice i povratak započelo proces izrade Centralne baze podataka za registraciju raseljenih lica i povratnika. Ugovor je potpisao ministar za zajednice i povratak Goran Rakić a cilj realizacije ovog projekta je potpuna i tačna evidencija raseljenih lica po mestima trenutnog življenja, kao i tačan podatak onih koji žele da se što skorije vrate na Kosovo.
Nakon potpisivanja ugovora, ministar Rakić je istakao da je ovo još jedna namera institucije koju vodi, da u narednom periodu bude što više povratnika.
”Želja nam je da efekat svega ovoga bude tačna evidencija i oslanjanje isključivo na podatke Ministarstva za zajednice i povratak kada je u pitanju broj onih koji su raseljeni, gde su raseljeni, koliki broj njih želi da se vrati i gde tačno žele da se vrate, a onda će ministarstvo na osnovu podataka koje budemo imali u bazi podataka, sačiniti plan delovanja”, kazao je ministar Rakić.
Ovo je važan korak u procesu povratka rekao je ministar i istakao da iskreno veruje da će se realizacijom ovog projekta dugoročno postići željeni efekat koji je naveo.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MZP

Comments

Pročitaj još