• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Izgradićemo školu u Cernici a porodica Menković će dobiti novu kuću

Kako bi se bliže upoznao sa gorućim problemima Srba koji žive u Cernici kod Gnjilana, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić ih je posetio i sa njima razgovarao o pomoći koju može Ministarstvo za zajednice i povratak da im pruži.

Ministar Rakić je sa meštanima Cernice razgovarao u OŠ ”Branko Radičević”, a kao najprioritetniji zahtev za rešavanje koji su istakli, bio je izgradnja nove školske zgrade, jer đaci i prosvetno osoblje uče i rade u veoma lošim uslovima u šta se i sam ministar uverio.

”Znam da je bilo proceduralnih poteškoća vezanih za rešavanje problema izgradnje nove školske zgrade. Ministarstvo za zajednice i povratak je obezbedilo novčana sredstva za izgradnju škole i učinićemo sve da proceduralne probleme otklonimo kako bi se što pre krenulo sa izgradnjom nove škole. Đaci i nastavno osoblje nisu zaslužili da rade u ovakvim uslovima i ja iskreno verujem da će početak nove školske godine dočekati u novoj zgradi. Naša je obaveza da stvorimo jednako dobre uslove obrazovanja svim učenicima, bez obzira da li oni pohađaju školu u Cernici, Severnoj Mitrovici, Gračanici, Štrpcu, Orahovcu. Svuda tamo gde bude bilo i jednog srpskog đaka, mi ćemo raditi na tome da uslovi učenja budu za sve podjednako dobri”, kazao je ministar Rakić.

Pre obilaska škole, ministar je posetio porodicu Menković, kojoj su februara meseca protekle godine opštinske vlasti srušile kuću, navodeći da je bespravno izgrađena i obećao im izgradnju nove kuće blizu objekta u kome danas žive.

”Upoznat sam sa vašim slučajem, i meni je iskreno žao zbog neprijatnosti koju ste doživeli. Došao sam da vam saopštim radosnu vest, a to je da ćete dobiti novu kuću. Ovo je pre svega način da obezbeđivanjem adekvatnih uslova za život, obezbedimo opstanak što većeg broja porodica na ovim prostorima”, rekao je ministar prilikom obilaska Menkovića.

U Cernici je na zahtev meštana dogovorena rekonstrukcija četiri kuće koje su u lošem stanju, a obećano je rešavanje problema nedostatka vode za tri domaćinstva.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još