KC: Danas održana akcija “Školama u pohode”

U okviru akcije “Školama u pohode” Kulturni centar “Dragica Žarković” je danas u saradnji sa OŠ ”Branko Radičević” i OŠ “Sveti Sava” organizovao uskršnji program ”USKRŠNJA RADOST”. Ovog puta znatno skromnije zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Akcija “Školama u pohode” je zaživela i svake godine, pred ovim najvećim i najradosnijim hrišćanskim praznikom mi se okupljamo u školama i predstavljamo vredne radove naših učenika. U pitanju su literarni i likovni radovi, koje su učesnici stvarali sa svojim učiteljima i nastavnicima i koji su danas predstavljeni, kazao je direktor OŠ “Sveti Sava” Milorad Jovanović, koji se zahvalio na tradicionalno dobroj saradnji sa Kulturnim centrom i lokalnom samoupravom, i ovom prilikom svim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima čestitao praznik.

Direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović je istakao značaj saradnje koju ova institucija ostvaruje sa školama u gradu i naveo da ova akcija traje uspešno i da su osnova svega likovni i literarni radovi na temu ”USKRŠNJA RADOST”. Ove godine su učenici bili izuzetno vredni tako da je pristigo 200 radova iz obe škole.

Ovom prilikom je predstavljen i drugi po redu katalog radova učenika ovih škola, a učesnicima su uručene usrkršnje diplome.

Na kraju ove manifestacije stihove su kazivali pojedini nagradjeni učenici ove škole.

Pokrovitelj ove tradicionalne akcije je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor RKM

Comments