KC: Danas održana akcija “Školama u pohode”

U okviru akcije “Školama u pohode” Kulturni centar “Dragica Žarković” je danas u saradnji sa OŠ ”Branko Radičević” i OŠ “Sveti Sava” organizovao uskršnji program ”USKRŠNJA RADOST”. Ovog puta znatno skromnije zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Akcija “Školama u pohode” je zaživela i svake godine, pred ovim najvećim i najradosnijim hrišćanskim praznikom mi se okupljamo u školama i predstavljamo vredne radove naših učenika. U pitanju su literarni i likovni radovi, koje su učesnici stvarali sa svojim učiteljima i nastavnicima i koji su danas predstavljeni, kazao je direktor OŠ “Sveti Sava” Milorad Jovanović, koji se zahvalio na tradicionalno dobroj saradnji sa Kulturnim centrom i lokalnom samoupravom, i ovom prilikom svim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima čestitao praznik.

Direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović je istakao značaj saradnje koju ova institucija ostvaruje sa školama u gradu i naveo da ova akcija traje uspešno i da su osnova svega likovni i literarni radovi na temu ”USKRŠNJA RADOST”. Ove godine su učenici bili izuzetno vredni tako da je pristigo 200 radova iz obe škole.

Ovom prilikom je predstavljen i drugi po redu katalog radova učenika ovih škola, a učesnicima su uručene usrkršnje diplome.

Na kraju ove manifestacije stihove su kazivali pojedini nagradjeni učenici ove škole.

Pokrovitelj ove tradicionalne akcije je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još