• Početna>
  • Vesti>

Napadom na Srbe na KiM nastavlja se politika tolerisanja incidenata, nekažnjivosti i blagih kazni

U selu Gojbulja, u opštini Vučitrn danas je bez ikakvog povoda napadnut meštanin Lazar Đorđević, od strane Albanca iz porodice Ademi.

Lazar je sa suprugom i dvoje male dece koja još nisu ni pošla u školu fizički napadnut dok je obrađivao porodičnu njivu. Veće posledice sprečili su meštani koji su pritrčali porodici Đorđević u pomoć i nekako uspeli da odbrane Lazara.

Porodica Ademi u ovom kraju dobro je poznata po svom incidentnom ponašanju i meštani se godinama na njih žale policiji, ali bezuspešno.

Dve nedelje pre napada, porodica Đorđević prijavila je policiji Ademija jer im je posekao zasade voća. Izostala je sankcija, ali je Ademi danas napao Lazara pred decom i ženom, zbog čega je priveden. Povodom ovog slučaja formiran je predmet, a obavešten je i KFOR.

Ovde je bez ikakve sumnje reč o etnički motivisanom incidentu i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da Albanac koji godinama maltretira srpske porodice u Vučitrnu bude najstrože sankcionisan, a da se prijave koje Kosovskoj policiji upućuju meštani srpske nacionalnosti najozbiljnije shvate i pravovremeno procesuiraju.

Politika tolerisanja incidenata, nekažnjivosti i blagih kazni stimulativno deluje na izgrednike, podjednako kao i ekstremističke političke poruke iz Prištine koje sokole ovakve incidente.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još