• Početna>
  • Vesti>

Todić uručio računarsku opremu i televizore predškolskoj ustanovi u Lešku

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić  sa saradnicima uručio je računarsku opremu i LCD televizore sa pratećom opremom Predškolskoj ustanovi “Veselo detinjstvo” u Lešku.

„Današnja donacija u vidu lap top računara i LCD televizora obezbeđena sredstvima Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju značajno će unaprediti uslove vaspitno-obrazovnog rada sa decom i omogućiti bolji i kvalitetniji boravak najmlađih stanovnika iz Leška i okolnih sela u ovoj ustanovi. Pomenuta oprema samo je deo ulaganja države Srbije u obrazovni sistem, u ovom slučaju na nivou predškolskog obrazovanja, ne samo u opštini Leposavić već i u svim ostalim srpskim sredinama na prostoru Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju opštine Leposavić objavljenom na Leposavić Portalu na Fejsbuku.

Todić je istakao da današnja donacija, kao i sve prethodne investicije u oblasti obrazovanja u opštini Leposavić, jasno dokazuju da država Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ulaže u budućnost dece na ovim prostorima, stvarajući uslove za nesmetano, kvalitetnije i  bezbednije školovanje i odrastanje.

„Na taj način naša država pokazuje da je zaista posvećena srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, da se svakodnevno zalaže za bolji položaj svakog deteta, svakog pojedinca i da pružanjem svake vrste pomoći i podrške nesumnjivo doprinosi stvaranju uslova za održiv ostanak i opstanak na ovim prostorima. U prilog toj činjenici govore brojni realizovani projekti na teritoriji naše Opštine u proteklom periodu, ali i najavljene investicije u periodu pred nama, koje će zasigurno doprineti poboljšljanju kvaliteta života stanovništva u opštini Leposavić“, istakao je Todić.

Zahvalio je lokalnoj samoupravi i Kancelariji za KiM koji su obezbedili neophodne računare i smart televizore, što će svakako unaprediti rad i boravak dece u predškolskoj ustanovi “Veselo detinjstvo” u Lešku ustanovi.

Podsetio je da je opština Leposavić prošle godine uz finansijsku pomoć Kancelarije za KiM uspešno realizovala projekat zamene dotrajale stolarije na starom objektu ustanove, sa novom stolarijom vrhunskog kvaliteta.

„Zahvaljujući našoj lokalnoj samoupravi, Kancelariji za KiM,  našem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji kontinuirano, sve ove godine brine o potrebama našeg stanovništva na teritoriji Kosova i Metohije, danas mališani i roditelji Leška imaju tu privilegiju da ni jedan jedini dan ne čekaju na upis svoje dece u željenu ustanovu, gde se maksimalno brinu stručni timovi o njihovoj deci od 6 do 17 časova svakog radnog dana”, rekla je direktor PU “Veselo detinjstvo” Vesna Pantović.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još