• Početna>
  • Vesti>

Zorana Bojičić, direktorka tehnike Radio BG u radijskom komitetu EBU naredne dve godine

RTS po prvi put ima člana u upravljačkom telu EBU ( Evropska radiodifuzna unija). Sledeće dve godine mandata u Radijskom komitetu EBU biće angažovana Zorana Bijičić direktorka tehnike Radio Beograda .

“Hvala svima koji su glasali i svima koji su me podržali. Zbog aktuelnih antikovid mera izbor je održan online u skladu sa uslovima”, rekla je Bojičič u objavi na svojoj fecebook stranici.

Inače Odbor za radio, koji je odgovoran Skupštini radija i Generalnoj skupštini, glavno je telo za donošenje politika u audio sektoru. Radi u interesu svih članova radija tako što: Odlučuje o strateškim prioritetima za radio sektor sa osnovnim ciljem uključivanja većeg broja članova u proizvodnju, deli i distribuira prepoznatljive i uspešne sadržaje, podržava članove i inovacije.

Za datak odbora je i da sistematski nadgleda i upoređuje obim i efikasnost aktivnosti koje obavlja radio sektor, postavljae i nadgleda stručne i projektne grupe.

Cilj je i da aktivno podstiču prosperitet razmene radio programa i druge linearne i nelinearne radio aktivnosti povezane sa sadržajem, Formulira zajedničke stavove, gde je to moguće, među svim članovima radija, da sarađuju sa televizijskim i multimedijalnim partnerima, kao i da upravljaju raspodelom Fonda za radio-inovacije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Facebook


Comments

Pročitaj još