• Početna>
  • Vesti>

SL: Serija incidenata u kojima stradaju Srbi se odmah mora zaustaviti

Planski osmišljena provokacija albanskih mladića koji su za vreme zabrane kretanja rano jutros divljali ulicama Severne Mitrovice sa namerom da izazovu incidente većih razmera, svega par dana nakon što su u centru grada napadnuti mladići srpske nacionalnosti je izuzetno opasna, i može nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima, stoji u saopštenju Srpske liste.

“Serija incidenata u kojima stradaju Srbi se odmah mora zaustaviti pre nego što preraste u ozbiljnu pretnju miru na ovim prostorima jer su građani na severu Kosova i Metohiji uznemireni, ali i odlučni da ne dozvole da budu glineni golubovi na meti razularenih bandi.

Pozivamo institucije zadužene za bezbednost da najhitnije deluju i očuvaju mir građana, garantuju bezbednost svima i spreče incidente koji su očigledno deo smišljenog plana, a ne pojedinačni incidenti.

Ćutanje Euleksa, UNMIK, ambasada u Prištini je neprihvatljivo, zato ih još jednom pozivamo da najhitnije reaguju, a građane molimo da ostanu suzdržani. Predstavnici Srpske liste su u prethodnim danima započeli seriju sastanaka sa relevantnim lokalnim i međunarodnim činiocima kako bi im ukazali da ovakve provokacije ne slute na dobro, posebno kada nema nikakve osude od strane zvaničnih predstavnika iz Prištine, čija je antisrpska retorika delom odgovorna za ove napade”, kaže se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još