• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa predstavnicima međunarodnih organizacija o povratnicima i aktuelnim problemima

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić se sastao sa predstavnicima misija UNHCR, UN i Međunarodne organizacije za migracije na Kosovu, Erolom Ardukom, Urlikom Ričardson i Anom Rostocki, sa kojima je razgovarao na temu povratka i problema koji ga prate.

Rakić je tokom razgovora zatražio podršku, u kako je istakao, procesu koji se vodi dugi niz godina, koji je u stagnaciji i nije nimalo lak.

”Zajednički moramo da radimo kako bi nepovoljne uslove koje danas imamo prevazišli i stvorili povoljniju klimu za raseljene koji na Kosovu žele da se vrate. Za tako nešto nam je neophodna podrška i zalaganje svih vas”, kazao je Rakić.

Rakić je na sastanku rekao da su bolji rezultati i veći broj povratnika nešto što je neophodno i da na bolje rezulate ne može da se čeka.

Zahvalio se UNHCR misiji i Međunarodnoj organizaciji za migracije na pomoći koju pružaju već dugi niz godina i na konstruktivnoj saradnji sa ministarstvom koje vodi.

On je ukazao na probleme sa kojima se suočavaju Srbi kada su u pitanju incidenti koji se dešavaju i naglasio da su incidenti veoma loša poruka.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još