• Početna>
  • Vesti>

Obijena ambulanta u Gojbulji; Kancelarija za KiM zahteva hitnu reakciju i hapšenje počinilaca

Nepoznati počinioci obili su u toku jučerašnjeg dana zdravstvenu ambulantu u selu Gojbulja, u opštini Vučitrn, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

“Na ambulanti je polomljeno staklo na vratima i jedno prozorsko okno, a nemili prizor uočio je domar koji radi u ovoj ustanovi. Kosovska policija izvršila je uviđaj, ali počinioci još nisu otkriveni” navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM podsećaju da je zdravstvena ambulanta u selu Gojbulja od vitalnog značaja za primarnu zdravstvenu zaštitu i prvu pomoć žiteljima ovog sela u kome živi nekoliko desetina Srba.

“Najnoviji incident posebno zabrinjava u periodu pandemije koronavirusa, kada je zdravstevni sistem opterećen, a ljudi već u velikoj meri uplašeni za svoje zdravlje. Nažalost, ovo nije prvi put da se ova zdravstvena stanica nalazi na meti vandala. Ista ova ambulanta bila je na meti izgrednika i prošle godine, ali su meštani sela uspeli da zaustave napadače.”

Iz Kancelarije dalje navode da ovaj incident govori u prilog tome da su na meti vandala sve učestalije, ne samo verski objekti SPC na Kosovu i Metohiji.

“U vreme pandemije koronavirusa intenziviraju se i napadi na zdravstvene objekte u srpskim sredinama na KiM. Prošlog meseca na zidu zdravstvene ambulante u Suvom Dolu osvanuo grafit sa natpisom UČK, koji je posebno uznemirio meštane” stoji u dalje tekstu.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od nadležnih organa hitnu reakciju i hapšenje počinilaca ovog incidenta. Isto tako, tražimo da se pojača bezbednost u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji i stane na put ugrožavanju srpske imovine i zastrašivanju srpskog naroda.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto:

Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još