• Početna>
  • Vesti>

Intervju Uljarević: Uskoro još jedna selektivna utakmica za izbor fudbalera u kategoriji pionira

Predsednik Fudblaskog saveza Kosova i Metohije Igor Uljarević rekao je gostujući u Jutarnjem programu Radio Kosovske Mitrovice da je u ovoj nedelji zabeležen istorijski dan za kosovsko-metohijski fudbal, jer su se formirale selekcije regiona Kosova i Metohije u mlađim kategorijama, pioniri i petlići.

“Mi smo proteklih meseci radili intenzivno na tome, jer moramo da motivišemo mlade naše igrače, koji 20 godina nisu imali takve utakmice. Postavili smo novog instruktora, to je Nikola Radulović. Imamo veliku podršku Fudbalskog saveza Srbije. Radili smo tako što smo kontaktirali sve aktivne klubove na Kosovu i Metohiji da nam pošalju najtalentovaniju decu u svojim klubovima. Radulović je nakon nekoliko treninga koji je održao sa njima i izabrao 22 trenutno najbolja dečaka u kategorijama petlići i pioniri” rekao je Uljarević.

Mi kao fudbalski region Kosova i Metohije želimo da se vratimo na mapu Srbije. Mislim da zaslužujemo i da imamo potencijal, talentovane dečake koji sutra mogu da igraju u reprezantaciji Srbije. Imamo i primere Miloša Krasića, Nikole Lazetića itd.

Uljarević je istakao da je Nikola Lazetić, inače fudbaler iz Kosovske Mitrovice, postavljen za direktora mlađih selekcija Srbije, te da daje veliku podršku, kao i koordinator Igor Matić.

“Sa Lazetićem sam imao otvoren sastanak i objasnio sam mu da smo mi bili zapostavljeni u zadnjem periodu, tako da su nam obećali da će sve buduće aktivnosti selekcije regiona Kosova i Metohije biti propraćene od strane FSS. Mi to do sad realno nismo imali u tolikoj meri, a sada imamo obećanja. Oni su bili i na utakmici u Kraljevu i biće prisutni i na ostalim” kaže predsednik FSS Kosova i Metohije.

Istakao je da će za desetak dana ponovo biti organizovana selektivna utakmica, pošto postoji dosta dečaka i dosta klubova koji nisu slali decu na prethodnu utakmicu.

“Ovo je poziv za njih. Biće ponovo selekcija pionira, gde će instruktor Radulović uzeti najbolje. Ima dosta dece koje nismo mogli da vidimo nigde zato što nosi bili aktivni, ili kroz klub , ili neke druge utakmice. Sad ćemo da posvetimo pažnju svim dečacima koji žele da igraju. Mi ćemo da radimo te selektivne utakmice na dva meseca, tako da će priliku da dobiju sva deca čiji treneri smatraju da njihova deca zaslužuju da budu tu. U selekciji kadeta ćemo isto tako raditi, a plan je da se rade i dve utakmice godišnje sa seniorima, da se napravi seniorska selekcija regiona Kosova i Metohije. Imamo dosta naših klinaca dečaka koji igraju po Srbiji i po inostranstvu da predstavljaju Kosovo i Metohiju u nekim prijateljskim utakmicama protiv klubova u Srbiji što mislim da je izvanredna stvar i za fudbal na ovim prostorima” istakao je Uljarević.

Plan je da se u seniorskoj konkurenciji okupi selekcija regiona Kosova i Metohije. “Imamo dosta naših dečaka koji igraju po Srbiji  i dva puta godišnje planiramo da odigravamo sa njima prijateljske utakmice, a to je u planu i u kadetskoj konkurenciji. Posle 23 godine igranje za region Kosova i Metohije trebalo bi da ih motiviše. Fudblaski savze čini sve da se mladi bave sportom, naći ćemo način i odobrenje pojedinih ljudi koji nam ne daju da igramo ovde te prijateljske utakmice. Ne treba mešati politiku i sport, i treba pustiti svu decu da se bave sportom i da budu zdrava” istakao je predsednik FSS Kosova i Metohije Igor Uljarević.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još