• Početna>
  • Vesti>

Rakić i Devenport obišli romske porodice: Obezbediti bolje uslove u svim životnim sferama

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić obišao je danas
devetočlanu Romsku porodicu Emini u Lapljem Selu u opštini Gračanica. Sa Rakićem, porodicu su posetili i ambasador OEBS misije na Kosovu Majkl Devenport, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović i Rakićev zamenik iz romske zajednice Gazmenom Salijevićem.
Zvaničnici su tom prilikom, porodici Emini uručili pomoć u vidu prehrambenog i higijenskog paketa, a ministar Rakić im je obećao da će se intenzivno raditi na rešavanju problema kada je u pitanju zemljište za izgradnju stambenog objekta nakon čega će ministarstvo pokušati i da im trajno reši problem nedostatka uslova za život.
”Moja poruka danas na obeležavanju 50. godina od kada je doneta odluka o imenu Rom, kao zvaničnog naziva ovog naroda, himne i zastave da ćemo mi koji smo prihvatili odgovornost da stvaramo povoljne uslove za život, ne samo vašoj već svim zajednicma na Kosovu, to predano raditi kako rezultati ne bi izostali. Mišljenja sam da ovo nije jedini dan kada trebamo sa posebnom pažnjom da gledamo na romsku zajednicu već to trebamo i radićemo svakog dana u godini. Ministarstvo za zajednice i povratak je romskoj zajednici i prethodnih godina pomagalo kroz različite projekte. Danas mogu da vam obećam da ćemo nastaviti da pomažemo i u buduće”, kazao je ministar Rakić.


Ministar je istako da će insistirati na tome, da svi koji mogu pruže pomoć u nimalo lakom poslu, a taj posao je obezbeđivanje boljih uslova u svim sferema života romskoj zajednici.
Ambasador OEBS-a se zahvalio ministru Goranu Rakiću, što je od samog početka stupanja na dužnost ministra shvatio koliko je važno pomoći romsku zajednicu na Kosovu i istakao da će OEBS biti konstruktivan partner Ministarstvu za zajednice i povratak u ostvarenju planova.
Inače, na početku poste opštini Gračanica ministar Goran Rakić, ambasador OEBS-a na Kosovu Majkl Devenport i zamenik ministra Gazmen Salijević, su na sastanki sa gradonačelnikom Gračanice Srđanom Popovićem razgovarali o problemima Roma u ovoj opšini i rešavanju istih.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, MZP

Foto: Facebook stranica MZP

Comments

Pročitaj još