• Početna>
  • Vesti>

Policija demantovala da je srpska žandarmerija bila u Karačevu

Kosovska policija demantovala je pisanje pojedinih kosovskih medija da su pripadnici srpske žandarmerije ušli u albansko selo Karačevo pre dva dana i pojasnila da se radi o redovnom sastanaku američkog i turskog Kfora sa pripadnicima srpske vojske.

„Kosovska policija kao institucija za sprovođenje zakona u svim slučajevima preduzima sve radnje u skladu sa Ustavom Kosova, važećim zakonima i u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, radi garantovanja javnog reda i mira, uključujući nadzor granica i patrole u ​​skladu sa svojim mandatom. Objavljeni članci ne stoje i ne baziraju se na tačnim i zvaničnim informacijama“ stoji u saopštenju Kosovske policije i objašnjavaju da se radilo o sastanku predstavnika KFOR-a sa srpskom vojskom, što je redovna praksa.

„Zbog toga smatramo da javno mnjenje mora biti pravilno i korektno informisano, kosovska policija će i dalje biti posvećena svojim zakonskim dužnostima i odgovornosti prema građanima i zemlji, kao i tačnom informisanju javnog mnjenja“ stoji na kraju  saopštenja.

Iste informacije juče je uputila javnosti i kosovska Vlada.

List Gazeta Ekspres objavio je juče tvrdnje meštana sela Karačevo kod Kamenice, da su pripadnici srpske žandarmerije viđeni kako džipovima prolaze ktroz selo, te da je to uznemirilo i uplašilo žitelje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Vikipedia

Comments

Pročitaj još