Osmani se sastala sa ambasadorom SAD Filipom Kosnetom

Kosovska predsednica Vjosa Osmani dočekala je na sastanku ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Filipa Kosnetta.

Tom prilikom ambasador Kosnet je ujedno čestitao predsednici Osmani na preuzimanju dužnosti, ističući da kao što je Kosovo posvećeno sjajnim odnosima sa SAD-om, isto važi i za SAD i njihovo angažovanje prema Kosovu.

Govoreći o prioritetima i pitanjima koje predsednica Osmani treba da podstiče tokom svog mandata, ona je istakla da će u skladu sa ustavnim nadležnostima, spoljna politika, bezbednost i dalje jačanje državnosti bez sumnje biti u prvom planu.

Imajući u vidu situaciju sa pandemijom i potrebom za međuinstitucionalnom mobilizacijom za njeno uspešno upravljanje, predsednica Osmani je potvrdila da će se angažovati kako bi pomogla u pravcu obezbeđivanja vakcina našim građanima. U vezi sa pitanjem pandemije, obe strane su istakle potrebu za potpunim poštovanjem mera koje je predstavila Vlada, kao najsigurniji i najbolji način da se spase životi.

Na sastanku je Osmani uverila ambasadora Kosneta da će se u potpunosti angažovati u stvaranju autentične platforme za dijalog čitavog političkog spektra.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još