• Početna>
  • Vesti>

Elek: Imunizacija teče po planu, ali epidemiološka slika u srpskim sredinama na KiM i dalje teška

Imunizacija na Kosovu i Metohiji za sada protiče dobro i sve je više građana sa severa KiM zainteresovanih za vakcinaciju.

Lekari apeluju na građane da poštuju preporučene epidemiološke mere i da se vakcinišu jer samo tako možemo izaći kao pobednici u borbi sa Korona virusom.

Direktor KBC dr Zlatan Elek poručuje da je vakcina jedini izlaz iz ovakve situacije. Na severu Kosova i Metohije, veliki je broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom. U KBC u Kosovskoj Mitrovici na lečenju je 100 pacijenata.

Dr.Elek je u izjavi televiziji “Most” rekao da je trenutna epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji komplikovana, zbog broja obolelih koji je i dalje visok.

“Većinom se radi o starijim pacijentima, mada u poslednje vreme ima i mladih koji se ne jave na vreme lekaru, već se javljaju u 7-8 danu kada se bolest iskomplikuje i kada je potrebno hospitalno lečenje”, kaže direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

Inače, prema rečima direktora KBC Kosovska Mitrovica od 100 pacijenata, koji se nalaze na bolničkom lečenju, 52 je na kiseoničkoj potpori a 4 pacijenta su na respiratoru.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, TVMost

Comments

Pročitaj još