• Početna>
  • Vesti>

Petković: Umesto dijaloga i traganja za kompromisom , ogoljena mržnja prema Srbima

Foto: Radio Mitrovica sever

Novi ciklus u političkim odnosima sa Beogradom, umesto porukama o dijalogu i zajedničkom rešavanju problema, Vjosa Osmani nastavila je kampanjom mržnje i neprijateljstva prema Beogradu, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Od dve izjave koje je za manje od 24 sata gospođa Osmani dala sa nove pozicije u okviru Privremenih institucija samouprave, obe su bile uperene prema Beogradu i obojene otvorenim animozitetom prema srpskim narodu” navodi Petković.

Petković ističe da to veoma jasno govori da će prioriteti nove vlasti u Prištini, umesto dijaloga i traganja za kompromisom biti ogoljena mržnja prema Srbima i dodaje da nažalost, nije usamljena jer zapaljivu antisrpsku retoriku nastavlja da podgreva i njen politički mentor Aljbin Kurti.

Umesto toga, smatra Petković, Osmani i Kurti treba da smognu snage da prevaziđu antisrpsku opsesiju i okrenu se dijalogu, kompromisu, razgovoru, zajedničkom traganju za rešenjem i ispunjavanju međunarodno priznatih obaveza.

Beograd je na tom putu punih osam godina i uprkos svim opstrukcijama Prištine, ucenama i pretnjama, istrajava u naporima da osigura stabilnu budućnost i mir za sve narode na ovim prostorima, zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još