• Početna>
  • Vesti>

Ansambl”Venac” opremio Centar za digitalizaciju,staru opremu donirao ugroženim porodicama i preduzećima

Ansmbl VENAC je nastavio sa opremanjem svog Centra za digitalizaciju a staru računarsku opremu donirao deci iz socijalno ugroženih porodica, udruženju dijabetičara i lokalnim javnim preduzećima.

Ansambl VENAC unapređuje svoj rad i tokom svog rada ne zaboravlja da bude društveno odgovorna ustanova.

Otvaranjem svog Centra za digitalizaciju 31.12.2020. započeo je proces digitalizacije svoje arhive i umetničkog rada, koji smo ove 2021 godine obogatili sa dodatnom opremom od milion dinara i to računarskom, foto i video opremom, a pored opreme od milion dinara koja je nabavljena prošle godine. Ukupna vrednost opremanja Venčevog Centra za digitalizaciju vredi dva miliona dinara a finansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Ansambl Venac je prva kulturna ustanova na Kosovu i Metohiji koja je započela proces digitalizacije.

Staru računarsku opremu, koju su zamenili novom, odlučili su da doniraju onima kojima je najpotrebnija i to deci iz socijalno ugroženih porodica u Gračanici, braći Petrović Nemanji, Mihajlu i Strahinji, braći Đorđević Jovici, Andriji i Mihajlu, koji će ubuduće lakše pohađati školsku nastavu od kuće.

Računar su donirali i udruženju dijabetičara iz Gračanice “Slatko Srce” koji rad udruženja organizuju kod kuće, a koji su u ranijem periodu boravili skoro dve godine u našim kancelarijskim prostorijama jer nisu imali svoju kancelariju, i sada je opet nemaju iako im je veoma potrebna. Takođe, pet računara donirali su lokalnim javnim preduzećima, među kojima su “Vodovod” i “Javno stambeno preduzeće”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još