• Početna>
  • Vesti>

Kurtijev kabinet: Srbija ne može da izvodi radove na putu Jarinje – Mitrovica

Srbija ne može da izvodi radove na putu Jarinje-Kosovska Mitrovica, saopštili su sino’ iz kabineta kosovskog premijera za Klan Kosova. Izjava stiže samo dan nakon najave srpskog predsednika – da se početak radova na ovom putu očekuje za najkasnije mesec dana.

Put Jarinje-Mitrovica je regionalni put Republike Kosovo, a briga o njemu je odgovornost Vlade Republike Kosovo, što važi i za sve druge regionalne puteve na teritoriji Republike“, navode iz kabineta kosovskog premijera.

Dodaju da su takve izjave koje dolaze iz Srbije „nepromišljene“, te da je „bilo kakva eventualna akcija u vezi sa tim neprihvatljiva za Kosovo“.

Sa druge strane, naveli su da se trenutno vrše procene situacije, kako bi se utvrdilo da li postoji potreba za ulaganjem u taj put.

Klan Kosova, podseća da su najave o procenama stanja ovog puta stizale i iz prethodne vlade predvođene Avdulahom Hotijem, te da je bivši ministar za infrastrukturu Arban Abraši (Abrashi) najavio vršenje studije izvodljivosti.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je juče da će se najkasnije za mesec dana započeti sa radovima na magistralnom putu Jarinje-Kosovska Mitrovica. Kazao je da je nalog za radove na ovoj deonici već izdat, te da su ujedno obezbeđena finansijska sredstva.

Izvor: Klan Kosova, Kossev

Foto: Klan Kosova

Comments

Pročitaj još