• Početna>
  • Vesti>

Rakić razgovarao sa povratnicima u selu Babljak i uručio prehrambene pakete

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je danas posetio srpske povratničke porodice u selu Babljak kod Uroševca i sa njima razgovarao o njihovim problemima.

Rakić se povratnicima zahvalio na tome što su, kako je on rekao, odlučni da ostanu na svojim imanjima, jer je to primer opstanka za sve one koji drugačije razmišljaju.

On je poručio da će Ministarstvo za zajednice i povratak pokušati da reši jedan od velikih problema koji su mu oni izneli, a to je dostupnost sekundarne zdravstvene zaštite, jer je ambulanta udaljena od sela Babljak, kako bi na adekvatan način dobili lekarsku pomoć kada za to postoji potreba.

Poručio je da će predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak i dalje biti prisutni na terenu i reagovati prema potrebama koje Srbi u Babljaku imaju.

Tokom svoje posete, Rakić je podelio prehrambene i higijenske pakete za pet porodica koje žive u Babljaku. Na kraju posete, ministar je zamolio patrolu američkog KFOR-a, koja je danas patrolirala, da pruže svu neophodnu pomoć Srbima koji su u Babljaku ostali, kako bi se osećali što bezbednije i sigurnije.

Ministarstvo za zajednice i povratak je povratnike u Babljaku u prethodnom periodu pomagalo u snabdevanju ogrevnog drveta, a u prvom talasu pandemije Kovid-19 su im podeljeni prehrambeni i higijenski paketi a obezbeđen im je i prevoz do Gračanice dva puta mesečno.

Rakić je tokom svoje posete obišao i povratničke porodice u Gračanici kojima su građene kuće projektom ”Povratak i reintegracija na Kosovu” faza pet, a kojima je pružena pomoć i kada je u pitanju ekonomsko osnaživanje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još