• Početna>
  • Vesti>

Patrijarh Porfirije razgovarao sa ministrom prosvete Ružićem o unapređenju kvaliteta veronauke i položaja veroučitelja

Patrijarh srpski Porfirije primio je u Patrijaršiji u Beogradu prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića.

U srdačnom razgovoru patrijarh Porfirije je istakao značaj dobre saradnje Srpske Pravoslavne Crkve i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja naročito u cilju unapređenja kvaliteta nastave veronauke i položaja veroučitelja. Patrijarh je posebno naglasio da je Crkva izgradila temelje srpske narodne prosvete koju je vekovima razvijala pod svodovima manastira, bogoslovija i drugih crkveno-prosvetnih zavoda, a što je krunisala osnivanjem Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, jednog od osnivača Univerziteta u Beogradu, koji upravo obeležava stogodišnjicu postojanja.

Ministar Ružić je patrijarhu Porfiriju srdačno čestitao izbor i ustoličenje u tron predstojatelja Srpske Pravoslavne Crkve i istakao da je saradnja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpske Pravoslavne Crkve od dragocene važnosti za očuvanje identiteta, tradicije i istorijskih vrednosti koje baštini srpski narod.

Prijemu su prisustvovali vikarni Episkop remezijanski Stefan, državna sekretarka Marijana Dukić Mijatović, savetnik za verska pitanja Mileta Radojević i šef Kabineta Patrijarha srpskog đakon Aleksandar Praščević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još