• Početna>
  • Vesti>

Vujičić: Ostalo nam je sećanje na tragediju na koju je Todosijević istinom podsetio

Narodna poslanica u Skupštini Srbije sa Kosova i Metohije Danijela Vujičić izjavila je danas da je sloboda govora i slobodnog izražavanja pravo svakog čoveka, ali da problem nastaje kada ta sloboda počne da se zlouporebljava.

Vujičić je ovako reagovala povodom događaja koji je u Prištini oranizovala Neformalna koalicija “Principa za suočavanje sa prošlošću“ a u kojoj je politički predstavnka Srba sa KiM i član Srpske liste Ivan Todosijević, još jednom prozivan zbog izjave o Račku, koju je tužilaštvo okarakterisalo kao govor mržnje, zbog čega je 2019. protiv srpskog političara podignuta optužnica.

“Kategorisati istinu, koju je naš poslanik Ivan Todosijević izneo kao “govor mržnje” je u najmanju ruku skandalozna, imajući u vidu činjenicu da je montirana laž u Račku bila povod za 78 dana straha i smrti, stotine poginulih i ranjenih, ubijanje naše dece, razrušavanje hijade domova, raseljavanje na hiljade Srba sa KiM… Uništeni su životi i uspomene” izjavila je Vujičić.

“Ostalo nam je sećanje na tragediju na koju je Ivan Todosijević istinom podsetio” dodala je poslanica u objavi na svom Instagram profilu.

Vujićić je na kraju podvukla da “ubijena srpska deca i laž zbog koje ih je “milosrdni andjeo” ubijao, ne mogu da se nazovu govorom mržnje niti ikada mogu da budu deo nekakvog projekta”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Privatna arhiva

Comments

Pročitaj još