• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Srpska lista će bez obzira na sve napade ostati jedinstvena, podrška Todosijeviću

Potpredsednik Srpske liste i bivši kosovski ministar za zajednice i povratak Dalobor Jevtić rekao je da se targetiratnje predstavnika Srba nastavlja, ali nažalost sada i uz podršku nekih Srba.

Jevtić je na Fejsbuku napisao da “umesto da se bore za slobodu govora oni podržavaju instalacije u centru Prištine sa nacrtanom metom na čelu čestitom srpskom domaćinu Ivanu Todosijeviću, a samo zato što dolazi iz Srpske liste”.

“I dok su upravo pojedinci Srbe i Srpsku listu nazivali raznoraznim pogrdnim imenima, od toga da će od nas praviti kobasice do pozivanja na uništenje ,monstruma’, nije se čula ni reč osude, a kamoli nešto više. Razumemo to da im budžeti organizacija zavise od toga kako rade pa im je valjda budžet najveći kada su im Srpska lista i Srbi meta napada, ali treba se ponekad zapitati da kada napadaju naše srpske domaćine, napadaju i sebe i svoje pravo na slobodan život na ovim prostorima”, napisao je Jevtić.

On je upitao i predstavnike NVO “Nova društvena inicijativa”, koji su učestovali u projektu postavljanja instalice u Prištini na kojoj je Todosijević označen kao neko ko se koristi govor mržnje “da li ste se upilati kako će se osećati Ivan i njegova porodica kada ste podržali, bilo prećutno ili drugačije, crtanje mete na čelo Ivanu u sred Prištine”?

“Ako niste, zapitajte se. Srpska lista će, bez obzira na sve napade i udarce, ostati jedinstvena, jaka i odlučna u odbrani prava na život i slobodu i opstanak na Kosovu, a Ivanu i njegovoj porodici ćemo pružiti svu potrebnu podršku”, poručio je Jevtić.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još