• Početna>
  • Vesti>

Arlov: Zlatnik za deseto dete Vukovića i stipendije za petoro dece uručio na Jarinju

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov uručio je danas četvoromjesečne stipendije za petoro dece školskog uzrasta sa Kosmeta, koje u mesečnom iznosu od po 100 evra obezbeđuje anonimni donator iz Republike Srpske., javila je agencija Srna.

Na administrativnom prelazu Jarinje Arlov je uručio i zlatnik, poklon ovog odbora, za deseto dete u porodici Vuković iz Kosovske Mitrovice – Milunku Vuković, te novčanu pomoć koju je za novorođenče obezbedio bivši načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić.

“Republika Srpska je bila i ostaće sa Srbima na Kosovu i Metohiji. Budite uvereni nikada nećemo odustati ili prestati da pomažemo bratskom narodu na Kosmetu, ma koliko to nekome smetalo”, rekao je Arlov Srni.

On je naveo da je anonimni donator iz Republike Srpske poručio da će stipendirati petoro srpske dece sa Kosmeta svedok je živ.

Arlov, kojem je zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, dopremio je i komplet Njegoševih knjiga pisanih ćiriličnim pismom koji je Narodnoj biblioteci u Prištini, sa sedištem u Gračanici, poklonila Milka Vekić iz Banjaluke.

On je uručio i knjige “Humano srce Srpske” autora Slavka Basare novinarima i deci i porodicama sa Kosmeta koje primaju pomoć.

Arlov je rekao da je izvjesno da će do kraja godine biti završen Dnevni centar “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici namenjen deci sa smetnjama u razvoju, čiju izgradnju finansiraju institucije i građani Republike Srpske.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, Srna

Foto: Odbor za KiM Banjaluka

Comments

Pročitaj još