Vučić: Ponosan sam što delegitimišem državnost Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da izjave premijera Kosova Aljbina Kurtija pokazuju da vlasti Kosova nikada nisu bile zainteresovane za dijalog Beograda i Prištine i naglasio da je ponosan što delegitimiše državnost Kosova, što će nastaviti da radi i u budućnosti, prenosi B92.

Vučić je istakao da su izjave Kurtija dokaz da političari sa Kosova nikada nisu hteli dijalog.

“Plašim se da on najviše voli da razgovara sa sobom. Neka rade šta god hoće i može, samo pokazuju da dijalog nikad nisu hteli”, kaže na poslednje izjave Aljbina Kurtija predsednik Srbije.

Vučić ističe da je ponosan na deo izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji u kome se izražava zabrinutost u vezi sa kampanjama kako bi se deliegitimisala državnost Kosova.

“Pišu da postoji zabrinutost u vezi sa kampanjama kako bi se deliegitimisala državnost Kosova. Ja sam ponosan na činjenicu što delegitimišem državnost Kosova. Nastaviću da to radim”, ističe Vučić.

U izveštaju Evropske komisije se poziva na regionalnu saradnu, a predsednik Srbije ističe da ne želi da veruje da EP želi da štiti tajkune i organizovani kriminal.

“Pozivaju na aktivnu regionalnu saradnju, to je po izveštaju EP za Kosovo, to je za njih država. Samo kada nam govore o moralu tih ljudi, da nam kažu šta ti ljudi traže od Srbije”, kaže Vučić.

Kada je reč o EP, kaže se i da Srbija pati od nedostatka resursa.

“Oni su ovim izveštajem sve sami rekli o sebi. Ja ni reč ne moram da dodam, samo ću da ih citiram. Slušajte šta kažu stručnjaci iz EP: ‘Primećuje se da sistem Srbije pati od nedostatka resursa. Jesu to oni gledali u svoje dvorište ili?”.

Kada je u pitanju situacija sa koronavirusom predsednik Srbije upozorava na veoma teško stanje i poziva građane na odgovornost i vakcinaciju.

“Nadam se da ćemo moći da pobedimo koronu i da se vratimo poslu, zbog toga nam je potrebna vakcinacija, i vakcinacija. Ja ću pokazati tabele gde se vidi kako nas je vakcinacija spasila od katastrofe. Stanje je veoma teško, moramo da budemo mnogo odgovorniji” naglasio je Vučić.

Izvor: Kosovo online / B92

Comments