• Početna>
  • Vesti>

Po 400 evra za petoro dece na KiM od Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Banjaluke

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov u nedelju 28. marta, u 13 časova na administrativnom prelazu Jarinje, uručiće pomoć deci Kosova i Metohije. Pomoć u ukupnom iznosu od 2 000 evra dobiće petoro dece.

“Posebno zadovoljstvo biće mi što ću pokloniti zlatnik sa grbom Odbora i imenom dobitnice dvomesečnoj Milunki Vuković desetom djetetu porodice Vuković iz Kosovke Mitrovice kao i novčanu pomoć humanog čovjeka Vlade Ostojića bivšeg načelnika opštine Han Pijesak. Biće to kako sam obećao babine simbolično na administrativnom prelazu Jarinje. Planirali smo da to bude u manastiru Crna Rijeka ovom predivnom i posebnom manastiru, ali zbog epidemiloških razloga i zaštite nije dozvoljeno okupljanje u manastirima pa smo odlučili da se sastanemo na Jarieu kao u decembru prošle godine” navodi se u saopštenju Arlova.

Arlov podseća da je zabrana ulaska koju mu je izrekla kosovska policija, još uvek aktuelna. ipak kako navodi, obići će u nedelju manastir Crna Rijeka, zajedno sa članom Odbora Sinišom Vidovićem i igumanu manastira Andreju uručiti knjigu “Humano srce Srpske”.

Narodna biblioteka u Gračanici dobiće 17 knjiga Ive Andrića poklon Milke Vekić iz Banjaluke.

Arlov će se u Raški sastati sa prijateljima i veteranima klubova Mokra Gora iz Zubinog Potoka i Trepča iz Kosovske Mitrovice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Odbor za pomoć Srbima na KiM iz Banjaluke

Comments

Pročitaj još