Vučić: Jedno ministarsko mesto na KiM jasna poruka Srbima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da to što će Srbi imati jedno ministarsko mesto u vladi tzv. Kosova kao i poziv Aljbina Kurtija po izboru za premijera da svi treba da budu ujedinjeni u borbi protiv Srbije, jasna poruka jasna poruka Srbima na KiM.

Upitan kako komentariše to što će u kosovskoj vladi Srbi imati jedno mesto kao i Bošnajci iako po ustavu tzv. Kosova Srbima pripadaju dva mesta, Vučić je rekao da je tu zapazio dve stvari.

“Jedna je brutalno kršenje i njihovog najviše pravnog akta, iz njihovog ugla, jer u tom ustavu piše da Srbi moraju da dobiju dva ministarska mesta. Ali, baš ih briga što su brutalno to pogazili”, naveo je Vučić.

Kaže da se Albanci na KiM ne sekiraju zbog toga jer im niko iz sveta ništa po tom pitanju neće reći, ali da je to jasna poruka srpskom narodu.

“A, još jasnija poruka je bila kada je premijer privremenih institucija u Prišitni Kurti rekao da svi treba da budu ujedinjeni u borbi protiv Srbije. Zamisltie da sam ja pozvao da treba da budemo ujedinjeni protiv Prištine. A, ja pozivam na razum i da budemo ujedinjeni u postizanju kompromisa. I niko nije reagovao na to što je Kurti reako, jer im je to dozvoljeno”.

Vučić dodaje da je sve što je protiv Srbije dozvoljeno, dok bi osudili sve što bi Srbja uradila po tom pitanju u skladu sa svojim ustavom.

To govori o licemerju i dvostrukim standardima, zaključio je Vučić.

Izvor i foto: Tanjug

Comments