• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje kaznu zatvora Zlatanu Krstiću i najavljuje žalbu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da izražava najdublje ogorčenje i protest zbog sramne kazne od 14 i po godina zatvora na koju je danas pred Osnovnim sudom u Prištini osuđen Zlatan Krstić zbog navodnog zločina nad civilima.

“Krstić je osuđen na drakonsku kaznu zatvora iako ga nijedan od dvadesetak svedoka nije prepoznao kao počinioca zločina niti video u izvršenju zločina koji mu se stavlja na teret. Na ovaj način njemu je uskraćeno pravo na pravično suđenje, a sam Krstić još jedna je žrtva političkog progona iz Prištine” navodi se u saopštenju.

Ponovo se na delu pokazuje da se Srbima na Kosovu i Metohiji sudi po etničkoj liniji, a da sudije presude donose bez utemeljenja na činjenicama i dokazima, dodaje se.

Advokat koga je Krstiću angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju uložiće žalbu na ovu presudu koja je drastični primer pristrasnosti i ostrašćenosti sudskih instanci u Prištini, ističe se u saopštenju.

“Ovakvim sudskim odlukama Srbima se jasno šalje poruka da na Kosovu i Metohiji za njih nema mesta, ni prava ni pravde. Prema Srbima se iskazuje otvoreni animozitet i netrpeljivost, a ova presuda kao i one pre nje imaće ozbiljne implikacije na povratak Srba na Kosovo i Metohiju” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još