Petković razgovarao sa građanima koji su nezadovoljni rezultatima konkursa za prijem u KBC Priština; raspisan novi konkurs

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković primio je danas u Palati “Srbija” 17 građana sa Kosova i Metohije nezadovoljnih rezultatima konkursa za prijem u KBC Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Oni su u konstruktivnoj i dobronamernoj atmosferi razgovarali više od tri sata o mogućnostima za novo zaposlenje, ali i svim drugim problemima sa kojima se svakodnevno susreću na prostoru Kosova i Metohije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju upoznao ih je sa činjenicom da je u petak raspisan novi konkurs za 26 radnih mesta u KBC Gračanica i da će na posao moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove, ali i prema prioritetima u odnosu na svoju porodično-materijalnu situaciju na čemu će lično insistirati. On im je poručio da je država Srbija tu za njih i da se trudi da rešava probleme, ali da nije u mogućnosti da odjednom reši sve njihove zahteve, ali da će se o svakom opravdanom angažovati.

Tokom sastanka svako od učesnika izneo je Petkoviću svoje probleme na Kosovu i Metohiji koji se nisu ticali samo zaposlenja na konkursu, već i pomoći pri adaptaciji kuća, dobijanju građevinskog materijala, pomoći pri obrađivanju zemlje, ostvarivanju prava na socijalnu pomoć… On im je poručio da će Kancelarija svuda gde je to moguće naći način da im pomogne. Jedna od molbi odnosila se i na to da se poboljšaju uslovi školskog prevoza na teritoriji centralnog Kosova i Metohije, predloženo je da se poboljša rad ambulanti u seoskim područjima i ti problemi će biti rešeni u najkraćem mogućem roku. Tokom sastanka, obezbeđeno je i pet radnih radnih mesta za poziciju geronto-domaćica.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnici direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov iz sektora za socijalna pitanja i ljudska prava, Jelena Stojković iz sektora za planiranje i realizaciju infrastrukturnih projekata, Veselin Kočanović iz sektora za podršku privredi, poljoprivredi i ruralnom razvoju i Dušan Jovović, pomoćnik direktora zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC.

Ovo je drugi sastanak koji je Petković održao sa građanima nezadovoljnim rezultatima konkursa za prijem u KBC Gračanica, a prethodno je 17. marta u Gračanici razgovarao sa njih sedamdeset, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments