Petković razgovarao sa najstarijom Srpkinjom na KiM koja se vakcinisala i revakcinisala

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa bakom Slavojkom Simić (94) iz Lapljeg sela kod Gračanice, najstarijom ženom sa Kosova i Metohije koja je vakcinisana i revakcinisana protiv virusa Kovid 19, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je zahvalio baka Slavojki što je u vreme pandemije korona virusa pokazala veliku odgovornost prema svojoj porodici, ali i prema svojoj državi, Kosovu i Metohiji i što je odlučila da se vakciniše.

“Danas Kosovo i Metohiju branimo ne samo ekonomskim ulaganjima ili diplomatskim bitkama, već i vakcinacijom. Jer tako čuvamo živote sebe i svoje porodice. A baka Slavojka je pravi primer svima nama” istakao je Petković.

Baka Slavojka prijavila se za imunizaciju u Domu zdravlja Gračanica. Zbog specifične situacije i njenih godina, Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Domom zdravlja Gračanica za nju je organizovala poseban termin za vakcinaciju, kao i prevoz sanitetom do punkta za vakcinaciju u Kuršumliji, uz pratnju lekara.

Ona je u subotu primila i drugu dozu vakcine „Sinofarm“ i prema rečima lekara i njenih ukućana, oseća se dobro, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments