• Početna>
  • Vesti>

K. Mitrovica: Na bolničkom lečenju 130 pacijenata; velika potrošnja kiseonika

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Eleka rekao je za Kosovo Onlajn da je situacija sa koronavirusom u srpskim sredinama na KiM je teška, ali stabilna.

Broj obolelih od koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu već danima se povećava, a sve je više i onih kojima je potrebno bolničko lečenje.

“Imamo 130 pacijenata na bolničkom lečenju, od kojih je više od pola na kiseoničkoj potpori tako da je velika potrošnja kiseonika. Nažalost, sinoć smo imali tri smrtna slučaja, a reč je o pacijentima koji su pored bolesti izazvane infekcijom koronavirusa imali i pridružene bolesti”, rekao je dr Elek.

On je istakao da zabrinjava činjenica da je povećan broj pacijenata koji su priključeni na respiratore.

“U ovom trenutku imamo tri pacijenta koji su priključeni na respiratore. Očekujemo da će se uz mere kriznog štaba, ukoliko se one budu ispoštovale onako kako je naredio krizni štab, situacija smiriti”, poručio je direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici.

U poslednja 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu registrovana su 43 nova slučaja zaraze koronavirusom, od 130 uzoraka koliko je pristiglo u Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Kosovo Onlajn

Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još