Popović: Izvučene pouke iz Martovskog pogroma

Srpski narod i srpska država su iz Martovskog pogroma na Kosovu izvukli jasne pouke i danas vode politiku rukovodeći se njima, istakao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

“Prošlo je 17 godina od organizovanog pogroma srpskog naroda na našem Kosovu. Ubistva, nasilje, rušenje i skrnavljenje hramova Srpske pravoslavne crkve koju su mržnjom i okrutnošću izvršili šiptarski separatisti i teroristi, imala su samo jedan cilj, etnički čisto albansko Kosovo i pripremu za nasilni, protivustavni akt otcepljenja”, naglasio je Popović u pisanoj izjavi.

Svima je, kaže, jasno da je Martovski pogrom iz 2004. godine tesno povezan sa protivustavnim i protivpravnim proglašenjem lažne države Kosovo.

Srpski narod i srpska država su iz ovog stradanja izvukli jasne pouke i danas vode politiku rukovodeći se ovim poukama.

“Prva je da ukoliko želimo da zaštitimo naš narod na Kosovu, moramo ekonomski i vojno da ojačamo Srbiju, tako da svako ko bi se usudio da ponovo pokuša da protera naš narod, mora da zna da će dobiti odgovor države Srbije”, naglasio je on.

Druga je pouka, kističe, da se u odbrani naših nacionalnih interesa moramo prvo osloniti na sebe, na naše jedinstvo i državnu snagu, a onda na prijatelje u svetu koji nas podržavaju i brane u svim međunarodnim institucijama naše neprikosnoveno pravo na Kosovo.

A treće, ukazuje, da nikada ne prihvatimo i ne priznamo nasilni akt secesije Kosova, zasnovan na zločinima nad našim narodom i da nepokolebljivo, strpljivo i mudro, na svakom mestu, tvrdimo ono što svaki Srbin od pamtiveka zna “Kosovo je Srbija”.

Izvor: Tanjug

Comments