Popović osudio obijanje crkve u Gornjoj Gušterici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović osudio je obijanje crkve Svete velikomučenice Nedelje u Gornjoj Gušterici i od nadležnih organa zatražio da što pre odgovorni budu pronađeni i kažnjeni.

„Nedopustivo je i sramno napadati svetinje i zato od nadležnih organa očekujemo da što pre pronađu počinioce. To bi značilo crkvi, narodu, poboljšalo bezbednost, sprečilo da se ovakve stvari ponovo dese. Svi znamo koliko crkva znači narodu i ovo neko radi sa namerom. Ovo je peta crkva koja je za kratko vreme obijena širom Kosova. Organi moraju brže da rade na pronalaženju počinioca i ne smeju dopustiti da se svetinje skrnave“, kazao je Popović.

Popović je dodao da provalnici ovakvim činovima štete crkvi i prave materijalnu štetu, koja je obično veća od odnetog novca.

Nepoznati počinioci u noći između ponedeljka i utorka obili su crkvu u Gornjoj Gušterici i iz nje odneli novac, oštetili ulazna vrata i inventar.

Obijanje crkve primetili su meštani rano jutros i odmah obavestili seoski crkveni odbor i policiju, koja izvršila uviđaj, u prisustvu lokalnog paroha, Zorana Filipovića.

Predsednik Popović, crkvu je obišao u pratnji predsednika Privremenog organa opštine Lipljan Zlatka Lazića.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još