• Početna>
  • Vesti>

Preminula 24 pacijenta, koronavirusom zaražene još 4.092 osobe

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica zaraze koronavirusom preminulo još 24 osobe, a zabeleženo je novih 4.096slučajeva zaraze, od testiranih 13.994. Na respiratorima je 205 pacijenata.

Širom Srbije od sinoć od 21 sat do ponedeljka u 6 sati ujutru na snazi su nove mere za suzbijanje epidemije.

Zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, sportski objekti.

Uprkos zabrani,u Beogradu je sinoć radilo osam ugostiteljskih objekata, a najveći broj gostiju zatečen je u lokalu na Dorćolu, naveo je za RTS zamenik šefa komunalne milicije Beograda Darko Dujović.

“Sinoć od 21.00 bilo je predviđeno da svi ugostiteljski objekti budu zatvoreni i da se ne otvaraju do ponedeljka. Međutim, sinoć smo u osam ugostiteljskih objekata zatekli narušavanje epidemijskih mera”, objašnjava Dujović. 

Kao primer kršenja epidemioloških mera navodi lokal na Dorćolu u kome je komunalna milicija uz asistenciju policije zatekla 82 osobe. 

Istakao je da su lokali ispražnjeni, a da su vlasnici i gosti dobili prekršajne prijave.

Sa rastom broja zaraženih u Srbiji, povećava se i broj pacijenata u bolnicama. Zato se ponovo u crvenu zonu vraća i deo Kliničko-bolničkog centra “Zvezdara”. Međutim, ono što je sada drugačije je da će se tu zbrinjavati i kovid i nekovid pacijenti.

Za kovid pacijente je planirano 140 kreveta, naveo je direktor KBC “Zvezdara” Petar Svorcan gostujući u Dnevniku RTS-a.

Kovid-pacijenti, za koje su izdvojena dva sprata, biće primani na ulazu iz Preševske ulice.

Ističe da su se trudili da što više prostora ostave za non-kovid pacijente, tako da će internistički, hirurški, urološki, ortopedski prijemi, očna klinika, pedijatrija raditi hitan prijem 24 sata svaki dan.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još