• Početna>
  • Vesti>

SL: Institucionalno nasilje nad srpskim narodom mora odmah prestati,

Srpska lista najoštrije je osudila kako se u saopštenju navodi “neosnovano hapšenje gradonačelnika srpske opštine Klokot Božidara Dejanovića, i maltretiranje legalnih, srpskih političkih predstavnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. “

“Nastavak agresivnog, anticivilizacijskog i antisrpskog delovanja Prištine prema srpskom narodu uz zloupotrebu institucija i institucionalno nasilje mora odmah prestati, a gospodin Božidar Dejanović i Dejan Vlajković pustiti da se od lažnih optužbi brane sa slobode navodi se u saopštenju Srpske liste.

U daljem tekstu stoji da su “montirani procesi postali matrica kojom Priština želi da disciplinuje srpske političke predstavnike, a srpski narod stavi u geto, bez vođstva u ovim teškim i izazovnim vremenima.”

Iz SL pozivaju međunarodne predstavnike da reaguju.

“Pozivamo međunarodne predstavnike da zaštite pravdu i istinu, i pozovu albanske lidere na razum. Destabilizacija prilika i agresivno postupanje prema nedužnim ljudima nije način za rešavanje otvorenih političkih pitanja. Ovaj pokušaj zastrašivanja i isknjivljivanja volje građana izražene na poslednjim izborima su poziv svim ambasada da hitro reaguju, a ne da nemo ćute, što neki u Prištini očigledno doživljavaju kao znak odobravanja” zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još