• Početna>
  • Vesti>

U Pasjanu prekidaju sa protestima nakon garancije iz Srbije da će njihovi zahtevi biti razmotreni

Nakon što su u Pasjanu tokom prethodne i ove nedelje održana tri protesta usled nezadovoljstva načinom zapošljavanja u zdravstvenom centru u tom mestu, organizatori su saopštili da su nakon današnjeg sastanka sa srpskim državnim predstavnicima dobili garancije da će njihovi zahtevi biti razmotreni i odlučili su da proteste prekinu. 

„Mi, kao porodični ljudi i patriote koji vole Srbiju i planiraju opstanak i ostanak na Kosovu i Metohiji, čvrsto verujemo našoj državi Republici Srbiji i njenim institucijama i zbog toga PREKIDAMO proteste ispred ZC Gnjilane“, naveli su u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Dodali su da veruju da rukovodstvo Republike Srbije brine o svakom čoveku na Kosovu i Metohiji, te da žele da budu uz Srbiju, čijem se rukovodstvu zahvaljuju što misli o njima.

Podsetimo, nezadovoljni meštani protestovali su prethodnih dana zbog nedavnog konkursa u Zdravstvenom centru. Oni su zahtevali poništavanje konkursa na osnovu kog je nedavno zapošljeno 34 radnika od 195 koliko je konkurisalo, ali i smenu direktora zdravstvenog centra, Zorana Perića.

Na jučerašnjem protestu apelovali su na predsednika Srbije i Kancelariju za KiM da im pomognu u ostvarenju njihovih zahteva.

Takođe, tada su izneli da je bilo i optužbi na račun opštinskih vlasti da im je prećeno da će im biti ukinuta socijalna pomoć ukoliko nastave sa protestima, ali i najava da će se žaliti zbog toga što nisu dobili posao.

Ovi građani su još na prvom protestu najavili da će otići u Beograd lično ukoliko u narednih deset dana ne budu ispunjeni uslovi.

Nedavno je predsednik Srbije u jednom od svojih obraćanja spomenuo upravo Pasjane i to da će u narednom periodu državno rukovodstvo još više podržavati srpsko stanovništvo južno od Ibra, a posebno u Pomoravlju, Novom Brdu, Gračanici, Štrpcu i metohijskim enklavama.

Tada je kazao da su albanske vlasti „želele da naprave dublji upliv i razdor među ovim stanovništvom, te da za razliku Severa, u tome su donekle uspeli „kupovinom srpskih duša na jugu“, te će upravo to biti razlog da Srbija više ulaže u ove sredine. Vučić je spomenuo Pasjane upravo u danu kada su održani prvi protesti.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još