• Početna>
  • Vesti>

Jevtić sa Abotom o održanim izborima, formiranju institucija, pandemiji Kovida 19

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasom Abotom sa kojim je razgovarao o nedavno održanim parlamentarnim izborima na Kosovu kao i formiranju institucija nakon istih, pandemiji Kovida 19 i nedovoljnoj podršci institucija na Kosovu, kada je reč o procesu povratka.

Ministar Jevtić i ambasador Nikolas Abot su tokom današnjeg sastanka istakli da intenzivno treba raditi na tome da opšta politička situacija na Kosovu, nakon održanih parlamentarnih izbora krene u pozitivnijem smeru jer je slaba ekonomska situacija jedan od osnovnih problema danas, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Kada je reč o procesu povratka, jednom od najvažnijih procesa, kako je ministar Jevtić tokom današnjeg susreta istakao, najozbiljniji problem je nedostatak iskrene podrške kosovskih institucija da povratnika na Kosovu bude mnogo više nego što je to danas. Jevtić je istakao da jedan od primera za tako nešto je mesto Mušutište u Suvoj Reci, u kome se namera ljudi da se vrate opstruiše već duže vreme.

Današnji sastanak dvojice zvaničnika bio je i prilika da ministar Jevtić informiše ambasadora Abota o nedavnim nemilim događajima kada je reč o nasilju, pri čemu je konstatovano da je svaki vid nasilja za osudu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još