• Početna>
  • Vesti>

Završeno prebrojavanje uslovnih i glasova pristiglih poštom

Prebrojavanje uslovnih glasova i glasova pristiglih poštom završeno je sinoć u Centru za prebrojavanje i rezultate, nakon odluke Izbornog panela za žalbe i predstavke da prebroji samo glasove za kandidate Alijanse za budućnost Kosova (ABK). U međuvremenu, u CPR nastavlja se prebrojavanjem ostalih biračkih mesta, javlja KosovaPress.

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi rekao je da se ponovo broje glasovi sa ukupno 141 biračkog mesta, i to 134 biračka mesta za koja je IPŽP odlučio kao i još sedam odlukom CIK-a.

Proces prebrojavanja ovih biračkih mesta, kako je kazao Eljezi, očekuje se da će biti završen uskoro pošto je reč samo o prebrojavanju glasova kandidata jednog političkog subjekta i dodao da to ne traje dugo.

Povodom objavljivanja rezultata, Eljezi je rekao da će to biti učinjeno čim se završe svi postupci predviđeni nakon ponovnog brojanja biračkih mesta.

„Što se tiče rezultata bilo ponovnog brojanja uslovnih glasova, glasova iz inostranstva koji su prebrojani ovde u CPR ili ponovnog brojanja drugih biračkih mesta, naravno da će njihovi rezultati biti objavljeni u trenutku kada budu spremni, čim se završe svi postupci predviđeni u CPR, jer je podacima koji se dobijaju nakon popunjavanja novih obrazaca potrebno vreme dok ponovo ne uđu u sistem, da bi se generisali i naravno, CIK će ih objaviti u optimalnom roku“, rekao je Eljezi.

Izvor: KosovaPres, RTK2

Foto: Gazzeta ekspress

Comments

Pročitaj još