• Početna>
  • Vesti>

Pasjane: Održan treći protest nezadovoljnih zbog zapošljavanja u ZC

Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je treći protest kandidata nezadovoljnih odlukom direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.

Nezadovoljne meštane Pasjana, Kosovske Kamenice, Donje Budrige, Vitine, Raniluga, Novog Brda, ni loše vreme nije sprečilo da se okupe ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu.

Razočarani načinom izbora uposlenika na radno mesto medicinska sestra – tehničar, okupljeni građani su ponovo zatražili ostavku direktora ZC-a dr Zorana Perića i saopštili da su žalbe uputili Kancelariji za Kosovo i Metohiju i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Ne znam ni sama koliko sam puta već konkurisila za posao u Zdravstvenom centru. Na posao čekam više od 18 godina. Ne znam po kojim kriterijumima se radnici zapošljavaju, ni šta je potrebno da bih dobila posao”, kazala je Danijela Maksimović iz Kosovske Kamenice.

“Živimo od socijalne pomoći. Ne znam zašto nisam primljena”, rekla je neimenovana učesnica protesta.

Jedan od organizatora okupljanja Bojan Stojković je i na ovom protestu zatražio od predsednika Republike Srbije i predstvanika Kancelarije za KiM da spreče porodično zapošljavanje.

“Direktor Perić je zaposlio brata, suprugu koja ne dolazi na posao, svog bratanca. Ovo je čist nepotizam. I dalje tražimo poništenje konkursa i smenu direktora”, rekao je.

Podsetimo, direktor Zoran Perić ranije je kazao da se na konkurs prijavilo 195 kandidata od kojih su gotovo svi ispunjavali uslove, ali da je mesta bilo samo za 34 lica.

Sledeći protest u Pasjanu zakazan je za petak u 10 časova.

Izvor: Radio KIM

Comments

Pročitaj još