• Početna>
  • Vesti>

Konjufca: Nova vlada do kraja marta, a izbor kosovskog predsednika u aprilu

Foto: Tanjug

Član predsedništva pokreta Samoopredeljenje Glauk Konjufca najavio je formiranje novog saziva kosovske vlade do 25. marta, a do 10. aprila i izbor novog kosovskog predsednika, dodajući da je njegov pokret obezbedio dovoljno glasova poslanika.

Glauk Konjufca je rekao da će za vladu Aljbina Kurtija da glasa najmanje 64 poslanika, a da će nakon vlade biti izabran i predsednik.

“Mislim da sada kada razgovaramo, imamo brojeve. Mislim da će minimalni broj za izbor vlade Kurtija biti 64-65. Ovo je minimum. Za sada nema razgovora sa drugim strankama”, rekao je Konjufca prištinskim medijima.

Pre izbora vlade i predsednika treba da bude konstituisan novi saziv skupštine.

“Mislim da će vlada Kosova biti izabrana do 25. marta. Smatram da će predsednik Kosova biti izabran do 10. aprila “, rekao je Konjufca.

Pokret Samoopredeljenje je na izborima 14. februara osvojio 58 poslaničkih mesta od 120 u kosovskoj skupštini. Potrebna mu je podrška tri poslanika za prostu većinu od 61 poslanika.

Predsednik pokreta Aljbin Kurti najavio je podršku poslanika nesrpskih manjinskih zajednica koje imaju 10 zagarantovanih poslaničkih mesta.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još