• Početna>
  • Vesti>

Vodosnabdevanje Kosovske Mitrovice i dalje problematično

Foto: Radio Mitrovica sever

Problemi sa vodosnabdevanjem u Kosovskoj Mitrovici se nastavljaju. Domaćinstva su bez vode od šest do osam sati, a više kote i duže.

 Voda koja se selektivno propušta, stiže iz Regionalnog vodovoda u Gazivodama, a kako za program Radio Kosovske Mitrovice kaže direktor JKP „Vodovd – Ibar“ Zoran Vučinić, prioritet je bolnica. On dodaje da nema izgleda da će se u narednim danima stanje popraviti.

Prema Vučinićevim rečima unazad nekoliko dana, otkad smo poslednji put pisali o tome, situacija se nije nimalo promenila. Skoro dve nedelje, voda iz Vodovoda u južnom delu Kosovske Mitrovice se, zbog dugovanja za utrošenu vodu iz prethodnih godina,  ne distribuira u severni deo, a građani koji nemaju cisterne i pumpe za vodu, veći deo dana provode bez tekuće vode. U vreme pandemije koronavirusa, epidemiolozi kažu da je redovno pranje ruku i održavanje lične higijene prva preventivna mera koja se savetuje građanima. Prva, najefikasnija  ali i najjeftinija.

Redakcija Radija Kosovska Mitrovica probala  je da stupi u kontakt sa gradonačelnikom Opštine Severna Mitrovica, kako bi dobili odgovor na pitanje da li se nešto preduzima, da li je naša opština u kontaktu sa vodovodom u Opštini Južna Mitrovica i da li će i pod kojim uslovima, voda biti propuštena. Do trenutka objavljivanja ovog teksta, odgovore nismo dobili.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još