• Početna>
  • Vesti>

Mališani iz Gračanice u društvu Petkovića obišli spomenik Stefanu Nemanji

Najmlađi žitelji Gračanice, koji su u poseti Beogradu, obišli su danas u društvu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića spomenik Stefanu Nemanji.

U razgovoru sa mališanima Petković je istakao koliko je značajna istorijska ličnost bio Stefan Nemanja vladar za našu državu, kulturu i veru.

Deca sa Kosova nisu krila svoje zadovoljstvo što su posetiliaBeograd, s obzirom na to da se većina njih po prvi put našla u glavnom gradu Srbije.

Na pitanje šta je na njih ostavilo najveći utisak, mališani su izdvoijili posetu Predsedništvu i upoznavanje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Kako su rekli, Beograd im se sviđa i zato što je veliki grad, a za spomenik Stefana Nemanje su imali samo reči hvale.

Nakon obilaska spomenika i renovinarnog Savskog trga, Petković je sa decom prošetao i do Beograda na vodi, mališani iz Gračanice obišli su i Zoološki vrt na Kalemegdanu.

Posetu Beogradu samoinicijativno su pokrenula deca iz Gračanice u želji da dođu u glavni grad na današnji dan, kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitali rođendan, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju im je pomogla da svoju želju i ostvare i organizovala im put.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još