• Početna>
  • Vesti>

Epidemiolozi: Perite ruke što češće; Mitrovčani: Kojom vodom?

Građani Kosovske Mitrovice i dalje imaju problem sa vodosnabdevanjem, od kako je pre desetak dana, Vodovod u južnom delu grada u potpunosti obustavio dotok vode ka severnom delu, zbog dugovanja za utrošenu vodu.

Prema rečima direktora JKP “Vodovod Ibar” Zorana Vučinića, voda koju građani dobijaju ovih dana, pristiže iz Regionalnog vodovoda u Gazivodu. Najveća količina te vode doprema se mitrovačkom Zdravstvenom centru.

U toku dana, količina vode koja pristiže iz Gazivoda se povećava, pa domaćinstva dobijaju vodu u popodnevnim satima, u zavisnosti od visine na kojoj se nalaze. Pojedini delovi grada, vodu dobiju u kasnim večernjim satima, a već ujutru je nema.

Ovo nije prvi put da Vodovod u južnom delu grada obustavi dotok vode građanima u severnom delu, ali dosad, nakon brze intervenicje lokalnih samouprava i viših instanci, voda bi bila ubrzo propuštana, naročito u uslovima loše epidemiološke situacije. Ovog puta nije tako, pa se građani sa nestašicom vode suočavaju već deset dana.

Veliki broj domaćinstava u gradu raspolaže cisternama i pumpama za vodu, ali značajan deo njih ne. Epidemiolozi kažu: “Perite ruke što češće”, a Mitrovčani pitaju: “Kojom vodom”?

Pod ovakvim epidemiološkim okolnostima, održavanje osnovne higijene postaje problematično i građani očekuju od nadležnih da gorući problem reše što pre.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još