• Početna>
  • Vesti>

Petković sa političkim predstavnicima sa KiM: Nastavljamo zajedničku borbu za ostanak i opstanak našeg naroda

Danas je u Raški  održan sastanak direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Kako je Petković rekao sastanak je održan u cilju operacionalizacije svih dogovora i projekata koji su dogovoreni sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na prošlom sastanku koji je održan u Kuršumliji.

„Ovakvih sastanaka imaćemo u budućnosti češće jer je potrebno da se što pre krene sa projektima koji treba da se realizuju ali i sa isplatom finansijskih paketa pomoći predviđenih za prostor Kosova i Metohije gde će svaki naš nezaposleni čovek da dobije 200 evra i svako dete i punoletno lice da dobije još po 100 evra pomoći. Isplata ove pomoći koju je inicirao predsednik Aleksandar Vučić očekuje se u maju“, najavio je direktor Kancelarije za KiM.

On je izjavio da je važno da se sa političkim predstavnicima Srba sa KiM  postigne dogovor o konkretnim koracima  i svemu onome što bi trebalo zajednički da se uradi.

„Gradićemo i puteve, nove zgrade, nove bolnice, rekonstrukciju KBC u Kosovskoj Mitrovici, gradiće se i novi vrtići.. Sve to pokazuje kolika je želja države Srbije da pomogne našem narodu na Kosovu i Metohiji“, rekao je Petković i dodao da ovim programom država Srbija pokazuje da je uz svoj narod na KiM, da se bori za konkretnog čoveka što ovu borbu čini pravom borbom.

Petković je naglasio da je molba državnog vrha na čelu sa Aleksandrom Vučićem da svaki Srbin ostane na Kosovu i Metohiji i čuva svoje ognjište.

„Važno je da zajednički radimo i pokažemo tu vrstu jedinstva koja je potvrđena i na izborima koji su nedavno održani na kojima je Srpska lista osvojila svih 10 mandata“, rekao je Petković i ponovo čestitao Srpskoj listi na ubedljivoj pobedi uz nadu da će i dalje voditi zajedničku borbu za ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Tokom posete Raški, Petković je obišao i tekstilni pogon fabrike „Lus tekstil“.

„Uspeli smo da obezbedimo 50 radnih mesta za žene iz opštine Leposavić koje će raditi u ovom pogonu. To je veoma značajno. Onda možete da razumete šta znači kada predsednik Aleksandar Vučić stalno govori da moramo da sačuvamo mir, da moramo da se kao država podižemo, jer što više investicija, fabrika znači više radnih mesta i za naše ljude na Kosovu i Metohiji“, naglasio je Petković.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još