• Početna>
  • Vesti>

Todosijević: Situacija u opštini Zvečan nepovoljna, sa tendencijom daljeg pogoršavanja

Situacija sa korona virusom u opštini Zvečan je izuzetno nepovoljna sa tendencijom i daljeg pogoršavanja, kaže za TV Most predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

“Ja mogu samo da kažem podatak da je do danas na teritoriji opštine Zvečan ukupno testirano 1678 lica, od toga je 795 bilo pozitivnih, aktivnih slučajeva imamo 138, novoobolelih u prethodna 24 časa je 10 i ukupan broj preminulih od početka epidemije je 20. Ovo su izuzetno loše brojke i ovo su samo pokazatelji na neki način, našeg nesavesnog ponašanja. Svedoci smo da se svakodnevno u sredstvima javnog informisanja daje apel da se poštuju epidemiološke mere, ljudi su se opustili malo verovatno zbog početka same imunizacije”, kaže Todosijević.

On je pozvao građane opštine Zvečan da iskoriste priliku koju im je država Srbija pružila, a to je da se vakcinišu masovno. “Vakcine su obezbeđene i izuzetno je laka procedura. Treba otići samo u Dom zdravlja Zvečan da se prijavi za vakcinaciju, organizovan je prevoz do punktova za vakcinaciju i povratak. Samom vakcinom štitimo sebe, štitimo svoje najmilije i štitimo se apsolutno svi”.

Todosijević je ponovio da situacija ide ka pogoršanju i uputio apel građanima da se pridržavaju svih mera koje je Krizni štab propisao.

“To je nošenje maski svuda i na svakom mestu, držanje fizičke distance i još jednom molim da se uzdržimo od organizovanja porodičnih slavlja. Svedoci smo da je u prethodnom periodu bilo organizovanja rođendana i nekih drugih proslava, ne konkretno u opštini Zvečan, ali u nekim drugim opštinama koje su u zelenoj zoni. Imali smo veliki broj građana iz opštine Zvečan koji su išli u drugu opštinu gde su se slavlja organizovala i verovatno je tu došlo do zaražavanja, tako da imamo epidemiju koja bukti u opštini Zvečan. Još jednom apel svim građanima da se vakcinišu, vakcine su dostupne, ima dovoljan broj vakcina, trenutno se vakciniše kineskom vakcinom, prijavite se i uradite ono što je najlakše i najbezbolnije za sve nas”, poručio je Todosijević.

 U Zvečanu je do sada vakcinisano oko 1.000 ljudi, revakcinisano oko 500, što je još uvek mali broj kako bi se izašlo iz ove situacije u kojoj se nalazimo, dodao je Todosijević.

Izvor i foto: TV Most

Comments

Pročitaj još